Op zaterdag 13 mei heeft Prinses Claire in naam van de Stichting Koningin Paola onze tweetalige Schaarbeekse weekendschool bezocht. Dit deed ze om haar steun uit te spreken voor onze belangrijke missie: jongeren uit kansarme wijken kansen bieden om hun volledige potentieel te benutten om op hun beurt de maatschappij van morgen te versterken. De Stichting steunt onze Nederlandstalige antenne in Molenbeek dan ook al sinds 2021. Het bezoek van de prinses had een bredere betekenis: via het versterken van Brusselse jongeren investeren in de toekomst om zo te bouwen aan een meer inclusieve samenleving. Benieuwd hoe de TADA-zaterdag met prinses Claire eruitzag? Lees snel verder!

Een tada-dag in levende lijve ervaren

Bij aankomst werd de prinses meteen hartelijk ontvangen door de kinderen van de weekendschool en ons team. Ze kregen allemaal de kans om met haar in gesprek te gaan en allerlei vragen te stellen. De toegankelijkheid van de prinses was een aangename verrassing. Verder waren onder andere Pieter De Witte, Managing Director van TADA, Jean Mossoux, voorzitter van TADA’s Raad Van Bestuur aanwezig. Ook bracht waarnemend burgemeester van Schaarbeek, Cécile Jodogne, een bezoek, net als de Schepen van Nederlandstalig onderwijs, jeugd en cultuur, Adelheid Byttebier.

Credit: Stichting Koningin Paola

Doorheen de dag kreeg prinses Claire een rondleiding in de school en volgde ze verschillende workshops in alle klassen mee, zowel in het Nederlands als het Frans. Daar kreeg ze te zien hoe de jongeren ondergedompeld werden in verschillende professionele werelden. Zo mocht de prinses bijvoorbeeld aan de slag tijdens een sportief atelier over coaching en kinesitherapie, gaf ze het startschot voor een rolstoelparcours in een atelier rond sporten met een beperking en vloog ze drones in een atelier rond constructie. Bovendien was er tijd voor alle aanwezige kinderen om prinses Claire hun vragen te stellen die ze volmondig beantwoordde. Zelf gaf ze aan erg onder de indruk te zijn van het werk van TADA’s weekendschool en de passie van zowel de jongeren, de gastdocenten en het team dat achter de schermen voor de organisatie zorgt.

Credit: Stichting Koningin Paola

de prinses en de jongeren

De interactie tussen prinses Claire en de kinderen is een mooie metafoor voor het maken van de brug tussen de leiders van onze samenleving en de werknemers van morgen. Dus, door te investeren in de toekomst van onze jongeren en hen te versterken met vaardigheden, kennis en het in contact brengen met actieve professionals, creëren we een meer inclusieve samenleving waarin iedereen de kans krijgt om te slagen. Dat ook de prinses haar steun en waardering uitte tijdens een bezoek aan de weekendschool was hier een bevestiging van. We willen de Stichting Koninging Paola dan ook hartelijk bedanken voor de langdurige steun net als prinses Claire voor haar bezoek.

Credit: Stichting Koningin Paola

Meer weten over TADA’s missie? Lees hier hoe we streven naar gelijke kansen voor jongeren. Ook organiseerden we samen met de ambassade van de Verenigde Staten ook dit jaar weer een TADA-ambassadeurstraining waar je hier alles over leest.

Share This