TADA training bij de Verenigde Staten ambassade

In drie jaar bij TADA krijgen de jongeren de kans om heel wat professionals van totaal verschillende achtergronden te ontmoeten. Ze halen natuurlijk informatie uit deze ontmoetingen en krijgen een beter beeld van wat ze later kunnen doen, maar wat nu verder met al deze informatie en ideeën? Om hen op weg te helpen in de maatschappij heeft TADA samen met de Amerikaanse ambassade een speciale TADA-ambassadeurstraining ontwikkeld.

 

De functie van ambassadeur is niet nieuw, die dateert al tot de oudheid en is met de tijd geëvolueerd door verschillende beschavingen en culturen. Het doel ervan is om iemand te vertegenwoordigen en om te onderhandelen over belangrijke zaken. Vandaag de dag, met de evolutie van de media, hebben ambassadeurs moeten leren werken met nieuwe instrumenten en hun manier van handelen moeten aanpassen.
USambassadeTADAfoto

Opleiding tot ambassadeur

De ambassadeursopleiding heeft als doel om TADA alumni de nodige instrumenten aan te reiken zodat ze zich kunnen ontwikkelen en beredeneerde keuzes kunnen maken voor hun toekomst. Ze worden getraind over hoe ze zich uiten op sociale netwerken, hoe te spreken voor een camera, voor een journalist… Allemaal tools die gebruikt zullen worden voor hun studies maar ook voor hun verdere professionele carrière.

De opleidingsworkshops

De opleiding duurt 2 dagen en begint met een introductie van de locatie, de residentie van het Amerikaanse parlementslid of de Amerikaanse ambassadeur in Brussel. Het is belangrijk om die rollen te verhelderen en het belang van deze plaatsen uit te leggen zodat de alumni zich ervan bewust zijn.

Vervolgens wordt een reeks workshops gehouden. De ochtend is gewijd aan de camera en hoe te spreken voor een groot publiek. De namiddag staat in het teken van storytelling hoe vertel je een persoonlijke verhaal op een impactvolle manier. De alumni leren vooral hoe ze hun TADA-verhaal kunnen uitleggen, met welke woorden ze dat doen en waar ze de nadruk op kunnen leggen. Op de tweede dag is de ochtend gewijd aan workshops over onderhandelen en de middag aan de ambassadeursprotocollen. Ze de studenten leren ten slotte hoe ze een toespraak moeten houden. Na dat alles zijn ze klaar om TADA te vertegenwoordigen als ambassadeurs. 

Bekijk hier onze video van de training in 2022!

“Methoden naar België brengen die in het schoolsysteem nog niet echt ontwikkeld zijn.”

Loredana Farruggia – VS Ambassade

 

De rol van de Amerikaanse ambassade

Het doel van de Amerikaanse ambassade is gebaseerd op dat van het Amerikaanse systeem, namelijk om sociale cohesie te bevorderen net als diversiteit en begrip tussen de VS en België. Het is belangrijk voor de ambassade om België kennis te laten maken met methoden die in het schoolsysteem hier nog niet ontwikkeld zijn en waar de VS al verder in staan. Dankzij de ambassadeursopleiding kunnen de studenten begrippen leren die ze niet per se op school zullen leren, maar die toch onmisbaar zijn in deze maatschappij. Het doel van de ambassade is om methodes uit de VS mee te nemen en ze hier aan onze jonge studenten aan te bieden.

Jongeren aan het woord

De TADA-alumni kunnen na deze training op een bepaalde manier teruggeven aan TADA wat ze hebben gekregen. Door deze training kunnen alumni vertellen over TADA en hun eigen ervaringen op een professionele manier. Het is een unieke kans om nieuwe skills te leren en een nieuwe rol op te nemen.

“Het is een kans die je niet mag verliezen.”
Rawda – Anderlecht

“Ik kan TADA helpen zoals zij mij konden helpen”
Wassima – Sint-Joost

Wat nu ?

Nu zijn de jongeren klaar om niet alleen te pitchen voor een groot publiek, maar ook voor een camera. Deze training wordt elk jaar te herhalen, volg ons op Instagram om te zien hoe het gaat of bekijk de foto’s op onze website.

Onze workshops

Zin om actie te ondernemen? Onze workshops zijn bedoeld voor iedereen in een coachende of toezichthoudende rol – of je nu een leraar, sportcoach of teamleider bent.
Share This