Enkele TADA-teamleden gingen samen met 11 alumni op uitstap naar Amsterdam om het 25-jarige bestaan van IMC Weekendschool te vieren, de Nederlandse organisatie waarop het concept van TADA gebaseerd is. De dag was een fijn herenigingsmoment en liet ook toe om terug te blikken op ons prille begin, tien jaar geleden.

IMC Weekendschool werd in 1998 opgericht door Heleen Terwijn. Vandaag de dag zijn er tien ‘IMC Weekendscholen’ in zeven grote steden in Nederland. Het concept van de IMC Weekendschool wakkerde zo’n 30 andere organisaties om gelijkaardige activiteiten teorganiseren, waaronder TADA. Geïnspireerd op de ontmoeting met Heleen, startte Sofie Foets in 2012 haar eigen Belgische versie op in de kansarmere buurten van Brussel.

Een ceremonie vol inspirerende verhalen en live optredens in het Internationaal Theater Amsterdam (ITA) leidde het evenement in, waarna een netwerkdrink volgde. Gasten kregen de kans om met elkaar in gesprek te gaan en ervaringen uit te wisselen over hun traject, betrokkenheid bij de weekendschool en hun ervaringen die ze in de 25 jaar hebben beleefd. Ook de alumni wisten contacten te leggen met de oudere IMC-alumni en konden makkelijk gemeenschappelijke raakpunten vinden om zo hun netwerk uit te breiden.

Dankwoord aan IMC

De dag in Amsterdam liet een blijvende indruk na op de jongeren, maar ook werkte het inspirerend voor het TADA team om verder te dromen over de toekomst van TADA en om te blijven werken aan gelijke kansen voor alle jongeren.

TADA wil IMC hartelijk bedanken voor de uitnodiging voor hun 25-jarig bestaan. We kijken uit naar nog meer inspirerende samenwerkingen en uitwisselingen in de toekomst.

Benieuwd naar wat er zich onlangs nog allemaal afspeelde in het TADA-netwerk? Lees hier over de 20km door Brussel, waar heel wat lopers voor TADA kwamen opdagen.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]
Share This