Een vleugje TADA in de klas of op school? Ja, dat kan!

Sven is directeur van de school Paviljoen in Schaarbeek, Antoine is leerkracht aan het Institut de la Saint-Famille d’Helmet en Jasmien is taalleerkracht in het volwassenenonderwijs. Ze zijn alle drie actief in het onderwijs, maar Sven, Jasmien en Antoine hebben nog iets gemeenschappelijk: ze hebben jarenlang voor TADA gewerkt. In deze video vertellen ze over hun ervaring en wat ze bijgeleerd hebben.

Heb jij ook zin om bepaalde typische elementen van TADA in je klas of school te integreren? Doe dan zoals Sven, Jasmien en Antoine: kom een aantal jaar werken als pedagogisch coördinator in onze weekendscholen voordat je terugkeert naar het klassieke onderwijs(netwerk). We tellen intussen al 24 oud-collega’s die dit parcours aflegden.

Er is ook nog een andere, iets minder drastische manier. Je kan in het traditioneel onderwijs blijven werken en deelnemen aan onze workshops voor volwassenen.

Hannah: "Door TADA begrijp ik de realiteit van sommige jongeren beter"

Hannah begeleidt anderstalige nieuwkomers tijdens en na hun jaar onthaalonderwijs. Voordat Hannah als vervolgschoolcoach bij het HTISA in Gent aan de slag ging, werkte ze 2 jaar als pedagogisch coördinator bij TADA.

Ze begeleidde ook alumni met het TADA buddy-systeem. Bij TADA stak ze niet alleen praktische tips op. Haar ervaring hielp haar ook een beter inzicht te krijgen in de thuissituaties van de kinderen en jongeren wiens parcours drastisch anders was dan het hare. Hier lees je een artikel in Klasse waar ze vertelt over de uitdagingen waar we voor staan bij afstandsonderwijs voor leerlingen die uit een anderstalig milieu komen.

TADA NETWORKING LUNCHBREAK

Benieuwd naar meer? Doe mee aan de TADA networking lunchbreak: een gratis online sessie waar we inspiratie en ideeën over inclusie uitwisselen.

Share This