Wat als eenheid in diversiteit de norm zou zijn?

“Leren over de andere en leren samenleven, dat is minstens even belangrijk als met wiskunde bezig zijn of leren coderen”. Sofie Foets – stichtster van TADA – en Pierre Pirard – stichter van Teach for Belgium” – vinden elkaar al jaren in hun gedeelde strijd pro meer inclusieve samenlevingen, waarin iedereen een plek heeft.

In het najaar van 2021 verschijnt in de cinema het laatste project van Pierre: de film “Nous tous”. De film gaat over moedige burgers – wereldwijd – die overbruggende projecten opzetten. Het zijn initiatieven die een harmonieus samenleven nastreven tussen mensen die op het eerste gezicht héél erg verschillen omdat ze een andere achtergrond of overtuiging hebben, op socio-economisch, cultureel, religieus of politiek vlak. Zo gaat Pierre bijvoorbeeld op bezoek bij een dapper trio in Duitsland dat besluit om op één plek gelovigen samen te brengen uit de kerk, de synagoge en de moskee.

“TADA zou ook een goed voorbeeld geweest zijn van zo’n micro-samenleving die toont dat eenheid in diversiteit kan werken,” concludeerde Pierre onlangs in een gesprek met Sofie. 


Benieuwd naar hoe de stichters van Teach for Belgium en TADA kijken naar het belang van bezig zijn met inclusie in ons onderwijs en onze samenleving? Pierre en Sofie spraken onlangs af op een bankje vlak voor hun voormalige kantoorgebouw, de plek waar beide vzw’s hun beginjaren kenden. 

TADA NETWORKING LUNCHBREAK

Benieuwd naar meer? Doe mee aan de TADA networking lunchbreak: een gratis online sessie waar we inspiratie en ideeën over inclusie uitwisselen.

Share This