Ambitieuze stagiair: het verhaal van Soulaimane

Soulaimane had altijd al een passie voor het Recht, die nog sterker werd na een TADA-excursie naar het Justitiepaleis. Via een latere ontmoeting met Esther van Allen & Overy, liep hij stage in het bedrijf en werd zijn droom realiteit.

10 jaar geleden ontdekte Soulaimane de wereld van het Recht toen hij met TADA het Justitiepaleis bezocht. Vandaag zit deze alumnus in zijn tweede bachelor Rechten en volgde hij onder supervisie van Esther een stage in het internationale advocatenkantoor Allen & Overy. TADA maakte als drijvende kracht deze ontmoeting tussen de verschillende werelden mogelijk.

Vertel ons meer over jouw geschiedenis met TADA. 

      Esther: Toen ik drie jaar geleden startte bij Allen & Overy stelde een collega me voor om bij TADA deel te nemen aan een zaterdag gewijd aan Rechten. Ik heb meteen toegestemd. En elk jaar keer ik vol enthousiasme terug. Op het einde van de dag ben ik uitgeput, maar ook zo gelukkig dat ik de wereld van justitie heb kunnen uitleggen, een wereld die vaak door de maatschappij wordt gepercipieerd als ontoegankelijk.

        Soulaimane: Ik ben 10 jaar geleden gestart bij TADA, daarna hielp ik als alumnus in de klas op zaterdag en nu vervang ik op zaterdag en woensdag de pedagogisch coördinatrice in Schaarbeek.

Welk type jongere was je vroeger?

       Soulaimane: Ik hield ervan initiatief te nemen – en over alles controle te hebben. Bij TADA heb ik geleerd om in groep te werken en te delegeren. Ik was ook meer verlegen. Ik had nooit gedurfd om het woord te nemen voor 200 personen. Vandaag zou ik mezelf omschrijven als vrolijk, optimistisch, maar ook realistisch en gedreven. In het leven val je, doet het even pijn en kom je daarna sterker terug.

Zou je zonder TADA vandaag nog steeds dezelfde persoon zijn?

       Soulaimane: Ik denk dat de ontmoetingen in ons leven voorbestemd zijn. TADA heeft ervoor gezorgd dat ik een heleboel mensen kon ontmoeten, zoals Esther, mijn buddy bij de stage die ik net heb gelopen bij Allen & Overy. Ze is hooggeplaatst en toch heel spontaan, toegankelijk, gepassioneerd en dus inspirerend. Als ze spreekt over haar job fonkelen haar ogen. En dat geeft zin om te studeren! 

De impact van een mentor: Imran en Eef

Hoe is het idee er gekomen om een stage aan te bieden aan één van onze alumni?

       Esther: Ons kabinet neemt al deel aan verschillende initiatieven van TADA en wou die band nog versterken. Een stage aanbieden aan een alumnus was een logische stap in onze relatie met die jongeren. Allen & Overy wil meer doen voor inclusie. Maar om meer diversiteit te creëren bij de werknemers moeten we nu actie ondernemen, voordat we de cv’s ontvangen van studenten in hun laatste jaar. 

       Soulaimane: Als student ben ik ervan overtuigd dat onze generatie heel wat zal doen bewegen als het over inclusie gaat en ook meer diversiteit zal brengen in bedrijven zoals Allen & Overy.

Wat heeft de stage jullie bijgebracht?

       Soulaimane: Die stage heeft mijn kijk op de dingen veranderd. Dankzij Allen & Overy ben ik van de cursus naar de praktijk kunnen overstappen en dat heeft een en ander teweeggebracht. Ik was ervan overtuigd dat ik sociaal recht wou doen, maar ben helemaal van gedachten veranderd. Het ondernemingsrecht is heel interessant!

         Esther: Die stage is eerst en vooral een inspirerende ontmoeting. Soulaimane is ambitieus, geïnteresseerd, hij durft zijn mening te geven en vragen te stellen. Die twee weken met hem hebben me doen inzien dat we met een klein beetje moeite en bereidheid echt een verandering kunnen teweegbrengen. En dat is pas het begin van een coaching(relatie) tussen ons twee. Ik ben vastberaden om hem te blijven helpen tijdens zijn parcours.

Zou je deze ervaring aan andere bedrijven aanraden?

        Esther: Voor 100%! Deze stage heeft ons echt doen nadenken over diversiteit in ons kabinet. Door een dergelijke ervaring voor te stellen aan de jongeren van TADA krijgen bedrijven de gelegenheid om na te denken en te spreken over iets wat ze anders niet zouden doen. Ik zou zeker aanraden aan andere bedrijven om een dergelijke ervaring uit te proberen. Het is een win-win voor iedereen!

Lees over onze andere ambitieuze tada-alumni

Wil jij onze TADA-alumni ook graag betrekken in jouw bedrijf voor een stage of vakantiejob? Stuur dan een mailtje naar: lauranne@toekomstatelierdelavenir.com

Onze workshops

Zin om actie te ondernemen? Onze workshops zijn bedoeld voor iedereen in een coachende of toezichthoudende rol – of je nu een leraar, sportcoach of teamleider bent.

Share This