Tolga & Natalia : van TADA kinderen tot klascoördinator

Tolga en Natalia, beiden TADA oud-leerlingen of alumni, begeleiden vandaag hun eigen TADA-klas. In deze video vertellen ze meer over hun ervaring met deze overgang en hoe hun achtergrond als TADA-kind hun aanpak beïnvloedt.

 

MEET: TOLGA & NATALIA

Tolga en Natalia zijn kinderen van de TADA-generatie uit 2014. Tolga zat in Molenbeek en Natalia in Sint-Joost-Ten-Node. Vandaag zijn ze 18 jaar oud, zitten ze in het 6e middelbaar en begeleiden ze elke zaterdag hun eigen TADA-klas.

KLASCOÖRDINATOREN

In deze video vertellen ze in detail over hun evolutie tot begeleider en hoe hun ervaring als TADA-kind hun omgang met de kinderen beïnvloedt. Hun beweegredenen om terug te geven wat TADA hen heeft geboden, zijn duidelijk.

“Het is een groot plezier om terug te kunnen geven wat mij is gegeven”. – Natalia

Tot slot komen we te weten hoe hun nieuwe ervaring verloopt en hoe het voelt om aan de andere kant van de klas te staan. Zij zijn de eerste generatie TADA-kinderen die klascoördinator wordt. Beiden zijn verantwoordelijk voor een klas van ongeveer 28 kinderen en bouwen een vertrouwensband op met zowel hen als de ouders.

Alumni bijstaan in de overgang tot klascoördinator is iets waarin we de komende jaren steeds meer op willen inzetten.  De langetermijnvisie is om zo veel mogelijk alumni te betrekken bij de emancipatie van de nieuwe jongeren, zodat ze uit eigen ervaring kunnen bijdragen aan een inclusievere samenleving.

Meer weten over TADA of zin om op zaterdag een handje te helpen in de weekendschool? Neem dan contact met ons op of bezoek onze website: tada.brussels.com

Onze workshops

Zin om actie te ondernemen? Onze workshops zijn bedoeld voor iedereen in een coachende of toezichthoudende rol – of je nu een leraar, sportcoach of teamleider bent.
Share This