MEER INCLUSIE OP SCHOOL
Inclusief onderwijs is waardevol, omdat het elke leerling in staat stelt zijn plaats te vinden en zijn sterke punten en talenten te ontwikkelen. Zin om van jouw school een meer inclusieve plek te maken? Zin om je te concentreren op oplossingen in plaats van te blijven staren op problemen? Laat je inspireren door onderstaande verhalen en tips! #hetbesteonderwijsisinclusiefonderwijs
Privileges in het onderwijs: een ongelijke race
Hoe kan je als leerkracht of jeugdwerker naar onderwijsgelijkheid streven? Hoe maak je jezelf bewust van privileges in het onderwijs en op welke manier speel je daar het best op in?
De impact van een mentor: het verhaal van imran
Hoe Imran zijn toekomst in handen nam dankzij wekelijkse TADA-ondersteuning en de persoonlijke aanpak van zijn mentor Eef. In een interview vertellen ze hoe de ommezwaai tot stand kwam.
Ouderbetrokkenheid #4 – De ideale school volgens ouders
Wat verwachten ouders van een school? Hebben ze het gevoel dat naar hen geluisterd wordt? Wat gaat goed op school en wat kan nog beter? We vroegen het aan een groep ouders uit Brussel.
Ouderbetrokkenheid #3 – Vijf tips voor een betere ouder-schoolrelatie
In een interview met Schoolmakers vzw delen we vijf tips voor een betere ouder-schoolrelatie, dat fundamenteel is voor de ontwikkeling van het kind.
Ouderbetrokkenheid #2 – De babbelboom
Door ouders te ondersteunen, hoopt Hans Vanmarsenille, directeur van basisschool De Buurt in Schaarbeek, hun kinderen vooruit te helpen. In dit artikel deelt hij een hulpmiddel dat hij hiervoor samen met zijn collega’s ontwikkelde: de babbelboom.
Gepassioneerde professionals uitnodigen in je klas?
Waarom naar school gaan en studeren? Het antwoord lijkt simpel. Toch? Voor sommige jongeren lijkt een professionele toekomst echter nog héél ver weg. Gepassioneerde professionals uitnodigen in je klas is een interessante manier om leerlingen te stimuleren!
Ouderbetrokkenheid #1 – Hoe betrek je ouders bij de school?
Doe zoals schooldirecteur Hans Vanmarsenille en slaag erin meer ouders te betrekken bij je klas of school. Lees zijn getuigenis en 7 tips.
Teken een wetenschapper: een workshop over vooroordelen
"Teken eens een wetenschapper." Wat tekenen kinderen bij het horen van deze opdacht? En hoe komt dat? Ontdek het hier!
Een vleugje TADA in de klas of op school? Ja, dat kan!
Sven is directeur van de school Paviljoen in Schaarbeek, Antoine is leerkracht aan het Institut de la Saint-Famille d’Helmet en Jasmien is taalleerkracht in het volwassenenonderwijs. Ze zijn alle drie actief in het onderwijs, maar Sven, Jasmien en Antoine hebben...
Kinderen hun brein herformatteren om leren fijn te maken? Ja dat kan!
Klinkt dit als futuristisch en ongezond in de oren? Niets is minder waar: Door kinderen inzicht te geven in hun brein en ze bepaalde gewoontes aan te leren, dragen we bij aan hun geluk en goesting om te leren. Aan de slag!
TADA NETWORKING LUNCHBREAK
Benieuwd naar meer? Doe mee aan de TADA networking lunchbreak: een gratis online sessie waar we inspiratie en ideeën over inclusie uitwisselen.