In een wereld waar kansen vaak schaars lijken, hebben twee TADA-alumnae, Doaâ en Malak, de opportuniteit gekregen om hun koffers te pakken en de Verenigde Staten te ontdekken. Alles begon met hun opleiding tot TADA ambassadeurs aan de Amerikaanse ambassade in Brussel. Toen ging de bal rollen en stelden ze zich kandidaat voor de felbegeerde “Education USA” studiebeurs, die ze ook vlot binnenhaalden. Het doel van deze beurs? Jongeren voorbereiden op hoger onderwijs door hen naar een Amerikaanse campus te sturen, waar ze niet alleen lessen in het Engels volgden, maar ook een duik namen in de bruisende campuscultuur.

“Mijn reis naar Philadelphia in de Verenigde Staten was een onvergetelijke ervaring. Ik ontdekte er niet alleen de Amerikaanse cultuur en het onderwijs, maar ook heel wat andere culturen dankzij de grote diversiteit aan de Temple University. Ik heb voornamelijk enorm veel over mezelf geleerd. Dankzij deze reis kon ik uit mijn comfortzone stappen, mijn grenzen verleggen en nieuwe facetten van mijn persoonlijkheid ontdekken. Deze unieke kans heeft me geholpen om te groeien en mezelf te herontdekken, waarvoor ik erg dankbaar ben.” – Doaâ

Malak, Doaâ’s ‘partner in crime’ tijdens deze reis, deelde haar eigen ervaring bij Boston University: “Ik had het geluk om een compleet nieuwe cultuur te ontdekken en onvergetelijke ontmoetingen te hebben met geweldige mensen. Dit is een ervaring die iedereen minstens een keer in zijn of haar leven moet meemaken!”

Van de klaslokalen in Brussel naar de universiteitscampussen in de VS; het verhaal van Doaâ en Malak is een inspirerend voorbeeld van wat mogelijk is als vastberadenheid en inzet samenkomen. Het initiatief van TADA, in samenwerking met Education USA en de Amerikaanse ambassade, bewijst dat dromen werkelijkheid kunnen worden wanneer jongeren een duwtje in de rug krijgen om hun volle potentieel te bereiken.

Doaâ en Malak’s Amerikaanse avontuur herinnert ons eraan dat, ongeacht waar je vandaan komt of welke obstakels je tegenkomt, er altijd mogelijkheden zijn om te groeien, te leren en jezelf opnieuw uit te vinden. Daarom blijft TADA’s visie om zoveel mogelijk jongeren te helpen nieuwe opportuniteiten te vinden en te grijpen, door een brug te vormen tussen de werkwereld en hen.

Benieuwd naar meer? Lees ook over de impact van onze samenwerking met Engie.

Share This