Weerbaarheid vergroten

Enkele jaren geleden, toen de Covid-19 pandemie nog volop het land beheerste, ontstond vanuit de overheid het project “Generatie Veerkracht”. Het project had als doel om de weerbaarheid van Brusselse kinderen en jongeren te vergroten en hen opnieuw te laten verbinden met hun buurt en de maatschappij. Kinderen en jongeren uit kwetsbare milieus ervaarden immers een sterke impact van de coronamaatregelen, waardoor zij steeds meer geïsoleerd dreigden te raken. Verschillende organisaties, professioneel of vrijwillig, boden activiteiten aan om Brusselse jongeren opnieuw perspectief te bieden en hun veerkracht te vergroten. Het project bleek enorm succesvol en is daarom ook na de pandemie blijven voortbestaan.

Krachtige samenwerking

In het kader van dit project kregen enkele TADA-jongeren onlangs een rondleiding door het Joseph Marien stadion van Royale Union Saint-Gilloise. Ze bezochten de kleedkamers en kwamen meer te weten over de voetbalclub en de verschillende jobs die men hier kan uitoefenen. Als afsluiter volgden ze nog een korte voetbaltraining.

TADA werkt reeds drie jaar samen met Royale Union Saint-Gilloise en Union Inspires om te connecteren met Brusselse jeugd uit een kwetsbare omgeving en hun veerkracht te vergroten.

“Als culturele instantie hebben we een verantwoordelijkheid op te nemen in de maatschappij”, getuigt Wouter Blockx, Executive Director bij Union Foundation. “Bepaalde jongeren hebben het moeilijker dan anderen op onderwijsniveau, dus als wij daar als Union een klein steentje aan kunnen bijdragen, dan doen wij dat met alle plezier.”

 

Prikkelt bij jou ook de drang om jou in te zetten voor Brusselse jongeren? Contacteer ons!

Meer weten over onze impactvolle partnerschappen? Ontdek hoe we streven naar gelijke kansen voor jongeren aan de hand van onder andere onze samenwerking met Engie

Share This