TADA en Manhattn’s Burgers slaan de handen ineen om inclusie in Brussel te vergroten door groot te durven dromen in het kader van de Dream Big-samenwerking. Waar TADA de toekomstperspectieven van Brusselse kinderen en jongeren vergroot door hen in contact te brengen met verschillende beroepen en sectoren, gelooft Jerôme Vandermeulen als CEO van Manhattn’s in het échte kansen bieden aan wie het verdient. Die visies sluiten nauw bij elkaar aan en daarom spoort TADA en Manhattn’s de jeugd aan ’to dream big’ en om hun kansen te grijpen.

Samenhangende doelstellingen

Om inclusie te vergroten in Brussel, nodigt TADA wekelijks gastdocenten uit van verschillende sectoren zodat de kinderen in aanraking komen met en geïnspireerd geraken door allerlei beroepen en professionals. De gastdocenten geven vrijwillig workshops over hun beroep aan de TADA-kinderen. Op die manier blijven de TADA-jongeren naar school gaan en krijgen ze de tools in handen om zich een beeld te vormen van hoe hun toekomst op de arbeidsmarkt eruit kan zien. De nadruk ligt altijd op de eigen verantwoordelijkheid en het zelf initiatief nemen, want dit zijn kwaliteiten die men in elke sector of beroep kan gebruiken.

Acht jaar geleden openen de broers Jerome en Philippe Vandermeulen Manhattn’s Burgers in Brussel. Het restaurant biedt gasten de mogelijkheid om culinair te genieten van een stukje New York in hun eigen stad met gegrilde steakburgers. De restaurants staan bekend om het combineren van de New Yorkse sfeer met de uitstekende kwaliteit van de Belgische keuken.

Positieve instelling en dream big

Wanneer we in gesprek gaan met Manhattn’s Burgers’ CEO, Jerôme Vandermeulen, ziet hij daar meteen de link met zijn eigen manier van aanpakken als het aankomt op het werven van werknemers. “Het is zo belangrijk om te geloven dat je er met een positieve insteek en hard werken kan komen”, vertelt Jerôme. “Bij Manhattn’s Burgers kunnen onze werknemers zich ook opwerken van afwasser tot restaurant manager”. Waar je vandaan komt maakt dus niet zo veel uit, het gaat er juist om met welke ingesteldheid je komt werken en juist daarin zit de band met TADA’s waarden om inclusie in Brussel te bevorderen, Dream Big! Jerôme nam zelf al verschillende keren deel aan de weekendschool als gastdocent en raakte zo in aanraking met TADA’s werking.

In het kader van deze Dream Big-samenwerking, biedt Manhattn’s Burgers onze TADA-jongeren echte kansen aan zoals studentenjobs of stages. Ook bezoeken gastdocenten van de restaurantketen TADA’s weekendschool om de kinderen ateliers te geven over horeca. Die workshops gaan van het samenstellen van hun droomhamburger tot het uitdenken van een businessplan voor een nieuw restaurant van Manhattn’s Burgers in hun eigen wijk en natuurlijk een bezoekje aan één van de Brusselse filialen van de keten.

TADA liep met verschillende partners de 20km door Brussel. Lees hier hoe we streven naar gelijke kansen voor jongeren. Ook organiseerden we samen met de ambassade van de Verenigde Staten ook dit jaar weer een TADA-ambassadeurstraining waar je hier alles over leest.

Share This